Hørte Gård

Om oss

Oppdag Hørte Gård i Sylling i Lier

Hørte Gård med historie fra 1796 ligger i naturskjønne Sylling ved Tyrifjorden og er en av Norges fremste produsenter av økologiske salater og grønnsaker.

Hørte Gård

Hørte Gård har røtter helt tilbake til Svartedauden. Senere kom en bonde fra Vik i Hole roende over Tyrifjorden på jakt etter nye marker. De fant han innerst i fjorden i Sylling ved foten av Hørtekollen. Her var jordsmonnet rikt, sola varm og vannet rent.

Familien Hørthe

Det er ikke bare salatene og grønnsakene som har sterke røtter i Hørte Gård. Familien Hørthe er den 7. generasjonen som driver gården i Sylling. Far Anders har ansvar for den daglige driften, mor Birgit driver Bonden Grønthandel AS, mens barna Ole Amund, Truls og Thomas fortsatt går på skolen. Gårdshunden Leika passer på at de ikke blir forstyrret unødig.

Historien

Allerede i tidlig jernalder ble det ryddet land i Sylling. Her var det godt jordsmonn med grusavsetninger etter siste istid og gjennom århundrene har dalen vært kjent for god kvalitet på bær, frukt og grønnsaker. Hørte hører vi om allerede i Kongesagaene. I 1178 fant det sted et slag ved Hørte Bro. Kongpretendenten Sverre og hans birkebeinere møtte kong Magnus Erlingsson. Sverre vant og mange av Magnus menn falt.

Vi skal være Norges beste på økologiske grønnsaker dyrket i levende jordsmonn

    Hørte Gård