Hørte Gård

Økologisk

Vet du hvorfor vår mat smaker så godt?

For oss på Hørte Gård er økologisk helt logisk. Fordi gården vår i Sylling har et levende jordsmonn rikt på mikroorganismer. Det lar salatene og de andre grønnsakene vokse sakte uten unødig bruk av plantevernmidler. Resultatet er en serie rene, friske og ferske salater og grønnsaker. Og så smaker det ekstra godt å ta vare på miljøet.

Godt for miljøet

Vi gjør alt vi kan for å begrense fotavtrykket vi etterlater oss. Vi bruker kompost og organisk gjødsel fremfor kunstgjødsel, pappemballasje fremfor plast, og korte avstander til utsalgssted fremfor lange frakter. Slik gjør du også et miljøvalg når du velger salater og grønnsaker fra Hørte Gård.

Arv og langsiktighet

Vi forvalter en gård som har vært drevet siden senmiddelalderen. De siste århundrene har jordbruket gjennomgått store endringer med stadig større bruk av kunstgjødsel. Vi snur denne utviklingen og går fra konvensjonelt jordbruk til økologisk, fra bruk av kjemi til bruk av biologi. Vi har tro på at en bevisst pleie av et levende jordsmonn er fremtiden.

For smakens skyld

Det er flere forhold som påvirker den rike smaken på salatene og grønnsakene våre. Her på gården er modningstiden lang og smaksstoffene får tid til å utvikle seg. Jordsmonnet er rikt, det er lange soldager og vi har tilgang på rent vann fra Tyrifjorden, alt dette bidrar til det gode smaksbildet. Og med en mindre belastning for miljøet, smaker økologisk utvilsomt bedre for samvittigheten.

Økologisk mat er ikke en ny trend – det er å vende tilbake til noe som engang var

    Hørte Gård